2017. március 23.

Gyógyszerkísérletek CF-ben

Örömhír!!! :) 
Folytatódik a CF kutatás a hatékony terápia érdekében, előtérbe kerültek újabb gyógyszerkísérletek amik nem mutációhoz kötöttek!:)
Hajrá, hajrá! :) 
Mindig van remény!! <3 
Mindig csak előre!! <3
Lássuk akkor őket!

RESUMAB
Amint azt a „CF Weekly Update” legutóbb megjelent közleményeiben láthatjuk, a harc a cf legyőzése érdekében egyre erősödik, addig is, míg a valódi gyógyítás lehetősége meg nem születik. Köszönhető ez annak is, hogy az amerikai CF Alapítvány igen nagy összegekkel tudja támogatni a gyógyszer kipróbálásokat.
Így például márciusban a Corbus Pharmaceuticals nyilvánosságra hozta egy új szer, a Resumab-al (JBT101) végzett 2-es fázisú klinikai vizsgálati eredményeit, (5 millió dollár támogatással!). 85 cf-es pacienst kezeltek az Egyesült Államok, Belgium, Francia-, Német- , Olasz-, Lengyelország és Anglia CF központjaiban igen biztató eredményekkel.
A Resumab gyulladást csökkentő hatású és gátolja a fibrózis kialakulását, ezzel jelentősen csökkentheti a cf-ben zajló kóros folyamatok progresszióját.
A Corbus azt is bejelentette, hogy hamarosan azt a vizsgálati eredményt is nyilvánosságra hozzák, mely szerint a Resumab a tüdő transzplantáltak tüdő alveolusaiban kialakuló gyulladást is csökkenteni képes.

SPX-101
A Spyryx Biosciences februárban, a Ritka Betegségek napján bejelentette, hogy egy új gyógyszer kipróbálást indít meg a cisztás fibrózis hatékonyabb kezelése érdekében.
Az SPX-101 egy kisérletes fehérje, mely a nyálkahártyák felszínén lévő sérült ion-csatornák működését befolyásolja, úgy, hogy blokkolja azt a csatornát, mely a Na ionnak a felszínről való visszaszívásáért felelős. Ezzel elősegíti, hogy a felszínen lévő nyálka folyékonyabb maradjon és így a váladék ürülése a hörgőkből könnyebbé válik.
Ennek a szernek a használata nem függ majd a betegek gén-mutációjától, így tehát mindenki számára igen hasznos lehet.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése