Megosztom veletek legutóbb készített levesem receptjét, melyet mártás receptből alakítottam át levessé. :)
Tejszínes gomba leves
Hozzávalók:
- 10-15 dkg gomba
- 6-7 dkg vaj
- 1 l húsalap lé (húsleves lé vagy leveskocka vízben felfőzve)
- 1 dl tejszín
- kevés sárgarépa
- kevés tészta (elhagyható)
- só
- bors
- tárkony
- bazsalikom
- kevés liszt
A gombákat megtisztítjuk, durvára vágjuk, és 4 dkg vajon megpároljuk. Ha kész, félretesszük. A maradék vajból kevés liszttel fehér rántást készítünk, mikor kész, rászórjuk a gombákat, a répát, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórunk egy kevés tárkonyt, bazsalikomot, tésztát. Főzzük, míg megfő a répa, s kicsit sűrűsödni kezd, keverjük bele a tejszínt kicsit főzzük aztán vegyük le a tűzről. És kész.
Jó étvágyat. :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése