2015. július 3.

Kedvenc leves

Nagyon-nagyon szeretek sütni és főzni.
Megosztom veletek legutóbb készített levesem receptjét, melyet mártás receptből alakítottam át levessé. :)


Tejszínes gombaleves

Tejszínes gomba leves
Hozzávalók:
  • 10-15 dkg gomba
  • 6-7 dkg vaj
  • 1 l húsalap lé (húsleves lé vagy leveskocka vízben felfőzve)
  • 1 dl tejszín
  • kevés sárgarépa
  • kevés  tészta (elhagyható)
  • bors
  • tárkony
  • bazsalikom
  • kevés liszt
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, durvára vágjuk, és 4 dkg vajon megpároljuk. Ha kész, félretesszük. A maradék vajból kevés liszttel fehér rántást készítünk, mikor kész, rászórjuk a gombákat, a répát, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórunk egy kevés tárkonyt, bazsalikomot, tésztát. Főzzük, míg megfő a répa, s kicsit sűrűsödni kezd, keverjük bele a tejszínt kicsit főzzük aztán vegyük le a tűzről. És kész.

Jó étvágyat. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése