2016. november 28.

Lélegzethez jutni kezdeményezés

Emlékszel milyen a víz alatt, amikor nem kapsz levegőt? Vagy csak egyszerűen hurutos a tüdőd? Esetleg volt már olyan, amikor fulladozva köhögtél? Mintha alig jutnál levegőhöz? Vannak, akik ezt érzik minden nap. Ők sosem jutnak elég levegőhöz- nekik egy lélegzet is kincs!

Most 10 hátrányos helyzetű, cisztás fibrózisban szenvedő gyereknek segíthetsz megkönnyíteni a légzést!
Az eszköz, mellyel segíthetünk egy PEP maszk, mely pozitív kilégzésű nyomást biztosít. Ennek segítségével a tüdőben lévő váladék felszakadozik, és könnyebben távozik, így segítve a könnyebb légzést.

A cisztás fibrózis egy olyan genetikai eredetű betegség, melyet minden 25. magyar ember hordoz!
A betegség lényege, hogy a tüdőben felgyülemlett váladék elzárja az oxigén útját, így nehezítve a légzést és károsítva a tüdőt! Azoknak a gyerekeknek, akik ebben szenvednek, nincs túl sok választásuk: vagy a PEP maszk, vagy verseny az idővel a tüdőátültetésig.
Ezért tűzte ki céljául az Országos Cisztás Fibrózis Egyesület, hogy a nehéz körülmények között élő cf-es gyerekeknek a Te adományoddal lehetővé tegyük, hogy olyan eszközt használjanak, ami a mindennapos kezelésük részeként tisztítja a tüdőt, szabadabb áramlást biztosítva a levegőnek.

Segíts Te is, minden kis adomány számít, vagy oszd meg, hogy aki tud segíteni elérjen hozzá! :) Hálásan köszönjük! :)
Csatolom a felhívást! :) http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Szeretnenk_lelegzethez_jutni





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése