2016. február 28.

Pozitív szemlélettel, hálával változtasd meg a világot!

Nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy eltervezzük, hisz az örökös változás az egyetlen, ami biztos és állandó. Lehetnek gondterhelt napok, sajnos elkerülhetetlen, lesznek olyan helyzetek melyek nemcsak, hogy ismeretlenek, de nem is készültünk fel rá, de soha ne felejtsük el: megfordul a kerék.

Ha pozitívan figyelsz a dolgaidra és a holnapra, nyitott vagy a világra és kiaknázod a lehetőségeid; az élet előbb-utóbb segít ebben téged és szép lassan összeáll a kép. Megláthatod, hogy egy átlagos hétköznap is lehet különleges. Minden csak azon múlik észreveszed-e az aznapi jeleket.
Attól, hogy másnak akár egy dicsérettel, jó szóval, mosollyal szebbé teszed a napját, abból neked semmi rossz nem származik, sokan ezt az egojuk miatt nem teszik, mert belemerülnek a saját önös dolgaiba. Úgy gondolom, hogy jó érzés, ha láthatod valakivel jót tehetsz és vidámabban vagy könnyebben áll hozzá egy adott problémának.

A filmekben sok hőst látunk, emberfeletti erővel (kicsit biztos ti is éreztétek már ezt: "de jó lenne, ha én is olyan lennék, mint ő és lenne szupererőm.") Van egy jó hír, minden ember rendelkezik evvel a szuper képességgel, hogy szebbé teheti egy embertársa napját, nem ártana gyakrabban használni!

Mivel te is a része vagy a világnak, azt a kis részét, ami körülvesz téged, alakíthatod. Varázsold elő a napot a felhők mögül. Jobbá teheted a világot, lehetőség a kezedben.

Amióta én is eszeszerint alakítom a mindennapjaim tudatosan,  sok megerősítés, pozitív dolog ér, nap, mint nap, melyek előre mozdítanak az esetleges nehézkes pillanatokon.
Fontos dolognak tartottam ezt megosztani veletek, mert soha nem késő picit más irányba kormányozni a történéseket.

Az elmúlt hetekben a romló állapot, a műtét és az utána következő nehéz napokban, illetve a gyógyulás felé újra megtapasztaltam mindezt a kedvességet és törődést nemcsak a barátaimtól, hanem addig még ismeretlen személyektől is, akik kicsit olvasták a történetem vagy csak épp az aktuális helyzetet. Hihetetlen érzés és nagyon sok erőt ad. Lehet azt mondani akár, hogy a jó amit adsz visszakerül hozzád, van aki a bevonzás szót használja. Fején találta a szöget.
Erre lehet példa, hogy régóta tervben volt egy ilyen gondolat ébresztő könyv és az egyik barátom látogatása során kezembe nyomott egy hasonlót Végső valóság címmel, "akkor tessék olvasni majd".
Ha a kedvességeknél tartunk ilyen lehetne a kórházi konyháról frissében hozott két óriás lángos meglepetés története is, mely a Balatonon eltöltött nyarakat idézi, régóta nem voltam ott és nem ettem lángost. Ide tartozhat sok baráti csevegés és nevetés is, új emberekkel való találkozás, melyek hiszem, hogy okkal történnek!

Nagyon jól haladok a felépülés útján, napról napra jobban vagyok, ami köszönhető az orvosi figyelemnek, gyógyszereknek és magam kemény munkájának is. Nemsokára mehetek haza. Boldog vagyok, vidám és életerősnek érzem magam. Rácsodálkozom, milyen nagyszerű az orvostudomány és csodálatos az emberi szervezet. Mennyi mindent kibír és feláll sokadik alkalommal a padlóról.


Nagyon hálás vagyok mindannyiotoknak, akik valamilyen formában segített (barátok, ápolók, műtő- intenzív team és drága Drnőm) beletelne jó pár sorba, ha mindenkit egyesével megneveznék, így inkább egyben köszönöm meg és akkor tuti, hogy nem hagyok ki senkit sem. Remélem magatokra ismertek és ez a sok jó cselekedet alkalmas időben visszajut hozzátok, szívből kívánom! :)

Jó éjt nektek! :) <3

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése