Kár, hogy nem volt tartós, megettem :)
Azért mi nekünk is maradt szerencsére. Jó 10 kg cseresznyét szedtünk összesen.Volt egy adag amit lefagyasztottunk, volt egy adag amiből dzsemet készítettünk, és egy adag került süteménybe is. Ez is egy alap receptből lett módosítva.
Cseresznyés potyogtatós süti recept:
- 25 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 1ek. méz
- 1 dl olaj
- kis reszelt citromhéj (elhagyható)
- pici fahéj (elhagyható)
- 30 dkg liszt
- 3/4 sütőpor
- 20-30 dkg cseresznye (más gyümölccsel is nagyon finom, mint pl. meggy, barack, szeder, ribizli)
A cukrot, a tojással és a mézzel robotgéppel simára keverjük, beleszórjuk a citromhéjat majd beletesszük az olajat, a kimért lisztet, fahéjat ,és a sütőport beleszitáljuk a krémbe. Kibéleljük sütőpapírral a tepsit, beleöntjük a kész tésztát, majd a kimagozott cseresznyét belepotyogtatjuk a tésztába. 170-180 °C-on barnára sütjük.
Nagyon finom és mellesleg egyszerű mutatós sütemény, ajánlom mindenkinek. :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése