2016. szeptember 28.

Napi gondolatok

Életünk során érhet sok élmény minket, negatív is, pozitív is. Azt látom, hogy folyamatosan ezekkel szembesítik az embert: nem elég jó amit csinál, esetleg nem fogja semmire vinni az életben, illetve azt, hogy hagyjuk, hogy ezek belénk ivódjanak, mások nagy befolyást gyakoroljanak ránk, s a félelmeinket erősítsék, s ne merjünk lépni.
Akármennyire is pozitívak vagyunk a körülmények hozhatnak nehéz időszakot, de a lényeg az, hogy miként tudunk megoldást találni és, hogy tudjuk átvészelni azt, és nem hagyni, hogy padlón maradjunk.



Negatív tapasztalásokat is lehet a javunkra fordítani, lehet leckének felfogni amiből tanul az ember, vagy akár, lelki edzésnek, hogy még erősebbek legyünk.
Pozitív élményekre nagy hangsúlyt kell fektetni és keresni is mindig azt, ami lendületben tart, mert hát a lelkesedés, motiváció is olyan, mint a fürdővíz a testnek - hogy tiszta legyen - ahhoz hogy megmaradjon a haladás, mindig újra meg kell mártózni benne.

"Leélheted az egész életed anélkül, hogy felébrednél. Mindenki megmondja mi a jó neked, mit csinálj, nem akarják, hogy te találd meg a választ, azt akarják hidd el az övéket.
Egy jó harcos nem tökéletes nem győz mindig, nem sérthetetlen, a jó harcos nagyon is sebezhető. Ezt teszi igazán bátorrá.
Harcos cselekszik csak a bolond sír. Harcos nem attól harcos, hogy feladja amit szeret, hanem, hogy szereti, amit csinál."
/A békés harcos útja c. film/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése