Mindig is szeretettem volna már megpróbálkozni a pizza tésztával, hiszen hányszor ettem étteremben is, s olyan mutatós laktató étel, de eddig nem találtam megfelelő receptet. Kicsit módosítottam a receptet, így osztom meg veletek! 😊
Illetve egy egyszerű saját magatok által fűszerezhetett pizzaszószt is hozok nektek. Ehhez a jelenlegi recepthez elég egy adag szósz.
Tészta Hozzávalók:
A lisztet elkeverjük a porélesztővel, a fűszerekkel, sóval cukorral, majd 3 ek olaj hozzáadása után kanállal megkeverjük, illetve a langyos vizet, ha beleborítottuk, akkor az elején míg összeáll a tészta, szintén kanállal kevergessük el, utána kb 10 perc kézi gyúrás következik. A tészta akkor jó, ha gombóccá lehet alakítani, és szép homogén.
Ha túlzottan ragad a tészta, akkor kevés lisztet gyúrjunk még hozzá. Ha esetleg túl kemény lenne, nagyon kevés langyos vizet adjunk hozzá.
Letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen két órát kelesztjük.
Pizzaszósz Hozzávalók:
Van aki kész pizzakrémet használ így nem kell az ízesítéssel bajlódni, nos én úgy is kipróbáltam nekem az kicsit fűszeres volt, én inkább maradok a saját ízesítésnél is, és persze az se utolsó szempont, hogy gazdaságosabb is. 😉
Töltelék hozzávalók:
Igazából, hogy milyen pizzafeltétet használunk annak csak a képzelet szab határt. Variációk száma rengeteg.
A kész pizzát előmelegített sütőben 200ºC-on 10-15 perc alatt készre sütjük. Kész a pizza, ha a széle kemény és barnult, a sajt megpirult, ha pizzakrémet használtunk, akkor a szósz fortyog.
Kalória dús, laktató CF-es étrendben is megállja a helyét.
Illetve egy egyszerű saját magatok által fűszerezhetett pizzaszószt is hozok nektek. Ehhez a jelenlegi recepthez elég egy adag szósz.
Tészta Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3dl langyos víz
- 1 tasak porélesztő
- 3 ek olaj
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 ek só
- 1 tk cukor
A lisztet elkeverjük a porélesztővel, a fűszerekkel, sóval cukorral, majd 3 ek olaj hozzáadása után kanállal megkeverjük, illetve a langyos vizet, ha beleborítottuk, akkor az elején míg összeáll a tészta, szintén kanállal kevergessük el, utána kb 10 perc kézi gyúrás következik. A tészta akkor jó, ha gombóccá lehet alakítani, és szép homogén.
Ha túlzottan ragad a tészta, akkor kevés lisztet gyúrjunk még hozzá. Ha esetleg túl kemény lenne, nagyon kevés langyos vizet adjunk hozzá.
Letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen két órát kelesztjük.
Pizzaszósz Hozzávalók:
- 150g aranyfácán sűrített paradicsom
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
- pizzafűszer keverék
- só (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
Van aki kész pizzakrémet használ így nem kell az ízesítéssel bajlódni, nos én úgy is kipróbáltam nekem az kicsit fűszeres volt, én inkább maradok a saját ízesítésnél is, és persze az se utolsó szempont, hogy gazdaságosabb is. 😉
Töltelék hozzávalók:
- 1 konzerv kukorica (kukoricát a levétől leszűrjük)
- 30 dkg sonka (apró csíkokra vagy kockákra vágjuk)
- 30 dkg trappista sajt (almareszelő nagy lyukain szépen lereszeltem)
Igazából, hogy milyen pizzafeltétet használunk annak csak a képzelet szab határt. Variációk száma rengeteg.
A kész pizzát előmelegített sütőben 200ºC-on 10-15 perc alatt készre sütjük. Kész a pizza, ha a széle kemény és barnult, a sajt megpirult, ha pizzakrémet használtunk, akkor a szósz fortyog.
Kalória dús, laktató CF-es étrendben is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése