Bármit is csinálsz, főleg, ha szereted, csináld szenvedéllyel, élvezd minden pillanatát!
Tejszínes karamella pudingos torta
HOZZÁVALÓK
Piskóta tészta:
- 5 db tojás (53g-os)
- 2 ek cukor
- 5 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 0,5 dl tej
- 2 tasak karamellás puding
- 5 db tojássárgája
- 8 ek cukor
- 2 dl habtejszín (Meggle cukrászati habalap)
- 300 g nugátos csoki
- 3 dl habtejszín
- 100g tejcsoki (étcsoki is jó)
100 g bevonó csoki
kevés olaj
Díszítés tetszés szerint.
ELKÉSZÍTÉS
Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, (vigyázzunk, hogy ne verjük túl a habot, akkor pont jó, ha kivesszük a robotgép keverőjét a tálból és a fehérje csúcsa elhajlik) majd utána külön a tojássárgáját is nagyon kevés cukorral. Összekeverjük a tojásfehérjét a sárgájával, majd az olajat, egy tálba leszitáljuk a lisztet és a sütőport és szépen apránként adagoljuk az előző masszához. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, előmelegítjük a sütőt, majd 200 °C-on kb 20-25 percig sütjük. 20 perc előtt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta, 20 perc letelte után megszurkáljuk, ha nem ragad rá akkor jó, pár percet hagyjuk aztán kivesszük a formából, hűlni hagyjuk, ha kihűlt ketté vágjuk.
4 dl tejet felmelegítünk beletesszük a cukrot, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingot és a tojássárgákat, hozzáöntjük a forró tejhez, és készre főzzük. (Vigyázat hamar és nagyon szilárdul, erre nagyon kell figyelni, hogy ne legyen csomós. Félre tesszük hűlni.
2 dl tejszínhabot felverünk, amivel lazítjuk a pudingot, majd belekeverjük az apróra vágott csokit. Félretesszük.
Amíg kihűl, addig 3 dl tejszínt felmelegítünk beletesszük a csokit, addig hagyjuk a lángon míg el nem olvad a csoki. Ha nem olyan meleg akkor elkezdjük felverni (kb 15 perc), hogy kemény kenhető krém legyen, ne folyjon le a tésztáról. félretesszük.
A félbevágott piskótát megkenjük a baracklekvárral, majd ráhelyezzük a tetjét, megkenjük a tejszínes csokis krémmel vékonyan utána az összes pudingos krémet rárétegezzük, majd a tetejére a maradék csokis tejszínes krémet (az oldalát is).
Kockára törjük a bevonócsokit, kevés olajat csepegtetünk rá, és először 30 mp-ig melegítjük mikróban, ha nem olvadt el még 30 mp-ig, addig míg a csoki el nem olvad és keverhető, híg nem lesz. Majd ráöntük a torta tetejére.
Díszítés tetszés szerint, az én díszítésem a következő volt: 12 piskótatallér, megmaradt tejszínes csokis krém, mandula szeletek és két kocka csoki.
Ha rákattintotok a képre nagyítódik.
A torta tápértéke (egy adag kb 150g, a torta 12 szeletes)
100g-ban:
285,5 kcal, 5,7 g fehérje, 13,1 g zsír, 36,95 g szénhidrát
Az egész torta:
5711 kcal, 115,6 g fehérje, 261 g zsír, 739 g szénhidrát
Jó sütögetést, és ha megtetszett oszd meg másokkal is :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése