2016. június 4.

Sütési szenvedély újratöltve: Tejszínes pudingos torta

Először is szeretném megköszönni, hogy már több, mint 200-an tartotok velem, nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra, köszönöm a bizalmat! :) Kérlek fogadj egy gondolatot tőlem, amit érdemes jól magadba vésned:

Bármit is csinálsz, főleg, ha szereted, csináld szenvedéllyel, élvezd minden pillanatát!

 
Két vizsga között végre kicsit hódolhattam a sütési szenvedélyemnek, találtam egy tejszínes-pudingos, karamellás csokis szelet süti receptet, de úgy döntöttem az eredeti receptet módosítom, és még tesóm is besegített kuktáskodni, így lett belőle a végén egy szuper torta. Meg szeretném osztani veletek a receptjét is, fotókkal, tápértékkel. Tápértékét nézve kalóriadús, CF-esnek való és nem is olyan nehéz, csak időigényes! :)

  Tejszínes karamella pudingos torta


HOZZÁVALÓK

Piskóta tészta:

  • 5 db tojás (53g-os)
  • 2 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 cs sütőpor
Baracklekvár a piskóta megkenéséhez

Krém:

  • 0,5 dl tej
  • 2 tasak karamellás puding
  • 5 db tojássárgája
  • 8 ek cukor
  • 2 dl habtejszín (Meggle cukrászati habalap)
  • 300 g nugátos csoki
Krém 2:
  • 3 dl habtejszín
  • 100g tejcsoki (étcsoki is jó)
Torta tetejére
100 g bevonó csoki
kevés olaj

Díszítés tetszés szerint.

ELKÉSZÍTÉS

Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, (vigyázzunk, hogy ne verjük túl a habot, akkor pont jó, ha kivesszük a robotgép keverőjét a tálból és a fehérje csúcsa elhajlik) majd utána külön a tojássárgáját is nagyon kevés cukorral. Összekeverjük a tojásfehérjét a sárgájával, majd az olajat, egy tálba leszitáljuk a lisztet és a sütőport és szépen apránként adagoljuk az előző masszához. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, előmelegítjük a sütőt, majd 200 °C-on kb 20-25 percig sütjük. 20 perc előtt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta, 20 perc letelte után megszurkáljuk, ha nem ragad rá akkor jó, pár percet hagyjuk aztán kivesszük a formából, hűlni hagyjuk, ha kihűlt ketté vágjuk.


4 dl tejet felmelegítünk beletesszük a cukrot, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingot és a tojássárgákat, hozzáöntjük a forró tejhez, és készre főzzük. (Vigyázat hamar és nagyon szilárdul, erre nagyon kell figyelni, hogy ne legyen csomós. Félre tesszük hűlni.
2 dl tejszínhabot felverünk, amivel lazítjuk a pudingot, majd belekeverjük az apróra vágott csokit. Félretesszük.
Amíg kihűl, addig 3 dl tejszínt felmelegítünk beletesszük a csokit, addig hagyjuk a lángon míg el nem olvad a csoki. Ha nem olyan meleg akkor elkezdjük felverni (kb 15 perc), hogy kemény kenhető krém legyen, ne folyjon le a tésztáról. félretesszük.

A félbevágott piskótát megkenjük a baracklekvárral, majd ráhelyezzük a tetjét, megkenjük a tejszínes csokis krémmel vékonyan utána az összes pudingos krémet rárétegezzük, majd a tetejére a maradék csokis tejszínes krémet (az oldalát is).
Kockára törjük a bevonócsokit, kevés olajat csepegtetünk rá, és először 30 mp-ig melegítjük mikróban, ha nem olvadt el még 30 mp-ig, addig míg a csoki el nem olvad és keverhető, híg nem lesz. Majd ráöntük a torta tetejére.

Díszítés tetszés szerint, az én díszítésem a következő volt: 12 piskótatallér, megmaradt tejszínes csokis krém, mandula szeletek és két kocka csoki.


Ha rákattintotok a képre nagyítódik.


A torta tápértéke (egy adag kb 150g, a torta 12 szeletes)
100g-ban:
285,5 kcal, 5,7 g fehérje, 13,1 g zsír, 36,95 g szénhidrát
Az egész torta:
5711 kcal, 115,6 g fehérje, 261 g zsír, 739 g szénhidrát

Jó sütögetést, és ha megtetszett oszd meg másokkal is :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése