2015. augusztus 5.

Bruschetta, egy kis olaszországi ízvilág


Idén nyáron lett nagy kedvencem ez az étel, bármelyik napszakban megállja a helyét.
A bruschetta sokféle finomsággal megrakott pirított kenyeret jelenti.

Sok helyen előételként szolgálják fel, viszont a nyári melegben kitűnő, gyorsan elkészíthető, könnyed étel.
Azt is meg kell említeni, hogy cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják és kedvükre illetve diétához igazítva készíthetik el. :)

Kinek kedvence még? Ki milyen tölteléket készít a pirítós tetejére? Írjátok meg nekem. Küldjetek képet is ha szeretnétek. 
Kipróbáltam több tölteléket a tetején, de amit leírok az ízlett a legjobban. Szeretném megosztani veletek ezt.



Elkészítési idő max. 20 perc
A következő mennyiség kb. 4 személy számára elegendő

Hozzávalók:
- 1 kg érett paradicsom (konzervparadicsomból is készíthető)
- 1 kis csokor friss bazsalikom (ha nincs, jó a szárított)
- oregánó
- 2 gerezd fokhagyma (helyette lehet pizzafűszert is használni)
- kevés bors
- kevés só
- (olíva)olaj / sült hús szafftal még finomabb
- 8 kisebb szelet kenyér

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, ráreszeljük a fokhagymát, megborsozzuk és pár evőkanálnyi olajat csurgatunk rá. Megpirítjuk a kenyereket, majd rátesszük a paradicsomkockákat, majd vékony szeletekre felszelt bazsalikom leveleket, oregánót is rászórjuk. Érdemes ilyenkor megsózni, hogy ne engedjen addig levet, míg a kenyerünkre kerül. Ha esetleg elhagyjuk a fokhagymát, helyébe tehetünk pizzafűszert is.

Nagyon egyszerű és finom. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése